Денис Шмигаль. Фото: КабмінДенис Шмигаль. Фото: Кабмін

Український прем’єр Денис Шмигаль заявив, що Кабмін стурбований повідомленнями про передачу Росії балістичних іранських ракет, проте не має точних підтверджень цьому. Про це політик повідомив на пресконференції 10 вересня.

Шмигаль розповів, що Україна беззаперечно занепокоєна фактом передачі РФ балістичних ракет. Втім, у його розпорядженні на цей момент немає підтвердженої інформації, що Кремль вже має це озброєння та застосовує його.

За його словами, ці дані надзвичайно турбують кожного українця. Чиновник заявив, що це ще один фактор, який свідчить про те, що росіяни активно застосовують зброю своїх партнерів для того, щоб уразити територію України та продовжувати агресію.

Він підкреслив, що слід отримати дозвіл від західних партнерів на удари вглиб Росії, оскільки на такі дії потрібно відповідати дзеркально.

Натомість Державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що Іран передав балістичне озброєння до РФ. Наразі Америка планує нові санкції проти Тегерану. Як зазначає The Washington Post, за словами Блінкена, Іран був попереджений приватно та публічно, що таке рішення спричинить ескалацію.

Держсекретар наголосив, що Росія вже отримала партії цих ракет. Раніше офіційні особи Ірану заперечували цей факт. Проте пізніше член парламентського комітету з національної безпеки та зовнішньої політики Ірану Ахмад Бахшайеш Ардестані все ж визнав, що країна надає військову допомогу РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *