Суддя відтермінував винесення вироку Трампу. Фото: getty imagesСуддя відтермінував винесення вироку Трампу. Фото: getty images

Суддя відклав винесення вироку експрезиденту США Дональду Трампу у справі про виплату фінансів порнозірці через проведення передвиборчої кампанії. Про це повідомляє агентство Reuters.

Винесення вироку було заплановане на середу, 18 вересня. Втім, адвокати Дональда Трампа подали прохання перенести дату засідання. Вони обґрунтували це тим, що оголошення покарання цього місяця може прямо вплинути на результати голосування за президента США.

Команда Трампа стверджує, що винесення вироку в розпал передвиборчої кампанії прямо рівнозначне втручанню у виборчий процес.

Суддя нью-йоркського Верховного суду Хуан Мерчан погодився із цими запереченнями та запевнив, що суд має бути неупередженим та аполітичним. Тож він наголосив, що відкладає процес оголошення вироку , аби уникнути будь-яких підстав, які вказуватимуть на вплив на вибори, які вже наближаються.

Мерчан анонсував, що планує винести вирок 26 листопада, якщо до цього часу справа не буде закритою. 12 листопада суддя вирішить, чи конкретно Трампу посилатися на імунітет, що він мав як президент.

У дописі у своїй соціальній мережі Truth Social Дональд Трамп наголосив, що ця справа має бути по праву припинена, оскільки триває підготовка до найважливіших виборів в історії Сполучених штатів.

Такий результат позову доволі успішний для Трампа, оскільки до 5 листопада, дня виборів у США, громадяни не знатимуть, чи загрожує кандидатові ув’язнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *