Кольори ЛГБТ. Фото: zminaКольори ЛГБТ. Фото: zmina

Грузинський парламент у другому читанні погодив законопроєкт «Про сімейні цінності та захист неповнолітніх», який обмежує права ЛГБТ. У ЄС відреагували негативно.

Про це повідомляє грузинська служба «Радіо Свобода», а Євросоюз прокоментував рішення у заяві на сайті об’єднання.

У середу, 4 вересня, пройшло засідання парламенту. «За» законопроєкт проголосував 81 депутат, тоді як проти не виступив ніхто. Відповідно до пакета проєкту документа передбачені також зміни у 18 чинних законах.

Євросоюз зазначив, що висловлює жаль щодо такого поспішного прийняття законопроєкту. Там стверджують, що цей пакет підриває фундаментальні права грузинського народу і несе ризик подальшої стигматизації та дискримінації частини населення.

У ЄС також зауважили, що відповідне рішення матиме серйозні наслідки для грузинської євроінтеграції. Адже ухвалення самого законопроєкту відбувалося без громадських дискусій та глибокого аналізу щодо відповідності таких положень нормам Союзу та міжнародним стандартам.

Нагадаємо, згідно з розробленим законопроєктом 17 травня стане Днем сімейної святості та шанування батьків, цей день буде вихідним. Загалом у державі буде заборонено реєструвати альтернативний шлюб (не між чоловіком і жінкою).

Такі пари не зможуть й всиновити дитину. Також країна виступає проти зміни статі, а в освітній сфері забороняють «пропаганду» ЛГБТ серед учнів, йдеться про поширення інформації про одностатеві стосунки, інцест та гендерний вибір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *