Ольга Стефанішина. Фото: Getty imagesОльга Стефанішина. Фото: Getty images

Міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина розповіла, що держава приєднається до НАТО незалежною та за кордонами, які були встановлені у 1991 році. Тоді як інші варіанти навіть не обговорюються.

Про це чиновниця розповіла в інтерв’ю для видання «РБК-Україна».

Журналісти запитали її щодо можливості входження України до Північноатлантичного альянсу «частинами», в територіях, які наразі контролюються українським урядом.

Стефанішина зауважила, що не вважає за потрібне пропонувати якість рішення щодо вступу в НАТО з боку України, допоки партнери не узгодили це членство загалом. За її словами, Київ планує розмовляти з усіма союзниками та вести окремі перемовини з кожною країною-членом Альянсу.

Вона наголосила, що Україна приєднається до НАТО як суверенна та незалежна держава. Тож ніколи не ставитиме партнерам питання стосовно перерозподілу умов щодо членства в Альянсі.

Міністерка стверджує, що процес вступу України до військово-політичного союзу буде публічним та відкритим. Тоді як наразі немає ніякого формату, де можна було б розвивати ці дискусії.

Також Ольга Стефанішина прокоментувала наступний саміт Північноатлантичного альянсу в Гаазі. Її запитали, чи знову Україна прагне просити запрошення щодо членства. За її словами, ця робота розпочнеться вже після 1 жовтня, коли на пост Генсека заступить Марк Рютте. Він має здійснити візит в Україну, який буде присвячений цьому питанню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *