Аятола Алі Хаменеї. Фото: ЕРА/UPGАятола Алі Хаменеї. Фото: ЕРА/UPG

Найвищий посадовець Ірану аятола Алі Хаменеї заявив до уряду країни, що готовий відновити переговори з США у питанні ядерної програми. Про це повідомляє видання Associated Press.

Медіа зазначає, що виступ аятоли створив конкретні лінії щодо ведення переговорів, що відбуватимуться за уряду президента-реформатора Масуда Пезешкіана. Також цим він оновив його попередження, що Вашингтону не слід довіряти.

За словами Хаменеї, країна може комунікувати з ворогом у деяких ситуаціях. Втім, він застеріг, що не варто покладати на них свої надії. Аятола також попередив кабінет Пезешкіана, що не потрібну будувати довіру з США.

За даними агентства Хаменеї час від часу говорив заклик до дискусії з Вашингтоном. Тоді як сам відмовився від них після того, як колишній глава Штатів Дональд Трамп у 2018 році здійснив вихід країни з угоди.

Протягом останніх років між Іраном та США проводилися непрямі обговорення  – посередникам виступав Катар та Оман. Після заяви Хаменеї у Держдепі США заявили, що не планують судити владу Ірану за словами, а зроблять це за діями.

У повідомлені зазначено, що Америка давно розглядає дипломатію як метод ухвалення раціонального рішення щодо ядерної програми Ірану. Тоді як наразі країни далекі від цього через ескалацію Тегераном в багатьох сферах. Держдеп наголошує, що якщо Іран готовий показати новий підхід, то має почати співпрацю з МАГАТЕ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *