Емманюель Макрон. Фото: Getty imagesЕмманюель Макрон. Фото: Getty images

Французький президент Емманюель Макрон провів ще дві консультаціями з партіями «Національне об’єднання» та «Республіканці» щодо призначення нового прем’єра після виборів у липні. Про це повідомляє видання Le Figaro.

У понеділок, 26 серпня, відбулася друга зустріч Макрона у рамках обрання очільника уряду. Вранці до Єлисейського палацу завітали представники ультраправого «Національного об’єднання» – голова Жордан Барделла та неформальна лідерка Марін Ле Пен.

Після розмови з Макроном Ле Пен відповідала на запитання журналістів. Вона зауважила, що її політична сила усіляко блокуватиме призначення прем’єра від «лівих», навіть за положення, коли туди не приєднається «Нескорена Франція».

За її словами, за будь-якого випадку вийде так, що керуватимуть «Нескорена Франція» та «Меланшон».

Після Макрон мав обговорення з лідером «Республіканців» Еріком Сіотті. Він розповів, що, ймовірно, доведеться робити другу хвилю консультацій. Сіотті виступає за союз правих – для нього це єдина альтернатива у цій ситуації.

Нагадаємо, минулого тижня французький президент зустрічався з лівим блоком «Новий народний фронт». Вони прагнуть, щоб крісло глави уряду зайняла маловідома кандидатка Люсі Касте. Вона наголосила, що призначення іншої люди означатиме те, що лідер країни нехтує голосами виборців, які прагнуть зміни політичного курсу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *