Китай. Фото: Getty ImagesКитай. Фото: Getty Images

Голова Департаменту Міністерства закордонних справ КНР у питаннях Північної Америки та Океанії Ян Тао розповів, що Китай продовжуватиме сприяти мирним домовленостям щодо вирішення «українського питання». Про це повідомляє державне інформагентство СCTV.

У рамках пресконференції щодо візиту радника президента США з нацбезпеки Джейка Саллівана до КНР, дипломат зауважив, що Пекін займає відкриту та чесну позицію. Він додав, що держава продовжує роботу, спрямовану на політичне регулювання ситуації, зокрема за задіяння песередницької дипломатії.

Також Ян Тао наголосив, що Штатам слід припинити безвибіркове запровадження односторонніх санкцій. Він порадив їм не тиснути на Китай методам шантажу щодо допомоги Росії у протистоянні з Україною.

Зауважимо, що Білий дім підтвердив відрядження Саллівана до Китаю, там він мав зустрітися з головою МЗС КНР Ваном Ї. Чиновники мали обговорити останню зустріч президентів Китаю та США, перед листопадовими виборами у Штатах.

Нагадаємо, Китай досі не засудив повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Під час пресконференції Сі Цзіньпіня з Володимиром Путіним лідери зазначили, що Пекін та Москва відстоюють політичне врегулювання «української кризи».

Пізніше Китай відмовився від участі у Глобальному саміті миру в Швейцарії, ініційованому Україною. Пекін також заперечував заяви, що підбурював інші країни відмовитися від поїздки на конференцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *