Олександр Лукашенко. Фото: EPAОлександр Лукашенко. Фото: EPA

Білоруський очільник Олександр Лукашенко оголосив, що був змушений розмістити біля кордону з Україною майже третину своєї армії, оскільки Київ поставив там близько 120 тисяч військових армії. Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу “Россия”.

Глава Білорусі зазначив, що це відбувалося наприкінці червня – на початку липня. Він зауважив, що у той час до країни, у тому числі з Росії, перемістилася деяка літальна техніка та підрозділи сухопутних військ. Вони також брали участь у параді до Дня Незалежності Республіки Білорусь.

Лукашенко сказав, що Україна побачила це переміщення, оскільки американці надали усю інформацію. За його словами, влада відповідно подумала, що Путін знову вестиме наступ з території Білорусі, як це було на початку СВО, тому перекинула до кордону 120 тисяч бійців.

Він наголошує, що через такі дії був змушений майже третину своєї армії перекинути на посилення ситуації. Лукашенко також прокоментував операцію ЗСУ на Курщині. На його думку, це значне підвищення ставок.

Самопроголошений президент підкреслив, що згоден з Путіним, адже українці у випадку переговорів хочуть мати сильнішу позицію. За його переконаннями, про це кажуть на Заході та й мріють в Україні. Він запевнив, що такий крок від України був неправильним, оскільки не підходить у боротьбі з величезною імперією, яка ще не почала по-справжньому воювати. Зокрема у цьому він натякнув на провокування «ядерного удару».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *