Storm Shadow. Фото: МілітарнийStorm Shadow. Фото: Мілітарний

Сполучені Штати Америки вже близько місяця часу не надають відповідь Великій Британії щодо запиту на надання Україні дозволу використовувати ракети Storm Shadow по російській території. Про це пише видання The Times.

Джерело в уряді Великої Британії повідомило, що Британія надіслала до Штатів запит ще понад місяць тому, але все ще очікує на відповідь, аби дозволити Україні застосовувати Storm Shadow по Росії. Медіа зауважує, що США фактично блокують рішення Лондона через побоювання Білого дому щодо ескалації війни в Україні.

Задля того, щоб надати Києву згоду, у Британії чекають на «зелене світло» від Америки. Ще один співрозмовник підкреслив, що дискусії щодо цієї теми все ще тривають з партнерами. Тоді як третє джерело з Міноборони зауважило, що це така собі рутина в США.

Складність такого рішення від Великої Британії полягає у потребі знайти консенсус між сторонами: США, Францією та неназваною країною НАТО. Співрозмовник з британського уряду наголосив, що держава не звинувачує Вашингтон у затримці, адже такі зміни у політиці потребують часу.

Заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх зауважила, що США стурбовані ескалацією, коли ведеться мова про використання Україною далекобійної зброї. За її словами, таке озброєння не потрібне Києву для звільнення території.

Член Комітету з питань оборони України вважає, що Україні довелося провести операцію у Курській області через відмову Заходу надати Києву дозвіл на застосування ракет по Кремлю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *