Прем'єр Японії Фуміо Кісіда. Фото: hronikersПрем'єр Японії Фуміо Кісіда. Фото: hronikers

Японський прем’єр Фуміо Кісіда оголосив, що йде у відставку наступного місяця та не планує переобиратися на посаду лідера Ліберально-демократичної партії (ЛДП). Про це повідомляє місцеве видання Kyodo.

Під час пресконференції він наголосив, що для того, аби переконати людей у змінах в політичній силі, прийняв рішення не брати участь у передвиборчій кампанії.

Очільник уряду зазначив, що політика не має працювати без довіри громадянського суспільства. Тож наразі він планує зосередитися на підтримці новообраного лідера своєї політичної сили. Він зазначив, що йде у відставку задля того, аби його наступник зумів впровадити заходи для покращення народжуваності серед населення. Окрім того, йому буде варто зосередитись на зміцненні обороноздатності держави.

Варто зазначити, що підтримка Кісіди сильно впала на тлі скандалу, який пов’язаний з викриттям зв’язків його партії із суперечливою «Церквою обʼєднання». Йдеться й про грошові пожертви до організації на заходах зі збору коштів, які ніде не фіксувались.

У 2022 році через цю ситуацію Фуміо Кісіда змушений був змінити склад уряду, щоб максимально дистанціюватися від «Церкви об’єднання».

Ця ситуація пов’язана із замахом на колишнього прем’єра Сіндзо Абе, внаслідок якого він помер. Нападник у розмові з поліцією сказав, що Абе просував ідеї церкви, а його мама вносила туди пожертви.

Зазначимо, що Фуміо Кісіда очолив уряд Японії 4 жовтня 2021 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *