Реджеп Таїп Ердоган. Фото: NTAРеджеп Таїп Ердоган. Фото: NTA

Глава турецької держави Реджеп Тайїп Ердоган повідомив, що країна може втрутитися в ізраїльське питання, як вона вже робила це в Лівії та у Нагірному Карабасі.

Про це пише агентство Reuters.

Як відомо, президент Туреччини регулярно критикує наступ Ізраїлю в Секторі Газа. Під час заяви, де він вихваляв оборонну промисловість своєї країни, він також прокоментував тему ізраїльської війни з ХАМАСом. Ердоган наголосив, що Туреччина повинна бути сильною, аби Єрусалим не міг робити “безглузді речі” в Палестині.

За словами Ердогана, які він проголосив на зборах своєї партії у місті Різе, Туреччина може вдатися до схожих кроків, як це було з їхнім втручанням у Лівії та Нагірному Карабасі. Він наголосив, що немає ніяких причин, аби не робити цього.

У своїй промові турецький очільник згадував події 2020 року, коли держава ввела військових до Лівії на підтримку визнаного в ООН уряду національної єдності. Тоді як свою пряму участь в операціях Азербайджану в Нагірному Карабасі Туреччина напряму до сьогоднішнього дня заперечувала. Утім, турецькі військові визнавали, що використовували усі засоби для військової підготовки, щоб підтримати свого союзника.

В Ізраїлі відреагували на заяву Ердогана. Глава МЗС країни зауважив, що турецький президент рухається шляхом Саддама Хусейна та погрожує напасти на Ізраїль. Утім, світові варто лише пригадати, чим закінчив іракський диктатор.

Нагадаємо, раніше Ердоган вже говорив, що Анкара не вважає ХАМАС терористичною організацією та висловлює готовність Туреччини стати гарантом для Палестини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *