Трамп та Нетаньягу. Фото: мережа ХТрамп та Нетаньягу. Фото: мережа Х

Експрезидент США та кандидат на цьогорічних виборах Дональд Трамп провів розмову з очільником уряду Ізраїля Беньяміном Нетаньягу. Про це повідомляє видання CNN.

За даними телеканалу, зустріч, що відбулась 26 липня у резиденції лідера республіканців Мар-а-Лаго ініціював Нетаньягу. Розмова політиків пройшла після виступу прем’єра Ізраїля з промовою у Конгресі США.

Також Нетаньягу мав нагоду поспілкуватися з чинним президентом Америки Джо Байденом і віцепрезиденткою Камалою Гарріс у Білому домі.

Про результати зустрічі з ізраїльським прем’єром Трамп розповів у своєму виступі в Вест-Палм-Біч у Флориді. Колишній глава США розкритикував Гарріс за її неповагу до питання Ізраїлю через заяви щодо страждань цивільного населення на Близькому Сході.

За його словами, у розмові з ізраїльським прем’єром вони підняли тему виборів. Трамп запитав свого візаві, як єврей або ж людина з любов’ю до Ізраїлю може проголосувати за демократів. На його думку, це жахливі люди. Трамп запевнив, що вони дійшли висновку, що віддавати голос за Демократичну партію – переважно звичка.

Зустріч політиків пройшла вперше після того, як лідер республіканців майже чотири роки тому залишив Білий дім. Як зазначає медіа, таке обговорення дозволило перезавантажити відносини чиновникам на тлі війни між Ізраїлем та ХАМАСом.

Раніше Трамп мав близькі відносини з Нетаньягу, проте вони з часом зіпсувалися, тому ексглава США не підтримував зв’язку з ізраїльським лідером вже протягом тривалого часу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *