Держсекретар Ватикану, кардинал П’єтро Пароліна прибув до України 19 липня. Фото: katholisch.de

Під час поїздки по Україні державний секретар Святого Престолу, кардинал П’єтро Пароліна відвідав Київ, де його зустрів прем’єр Денис Шмигаль. Про це очільник українського уряду повідомив у понеділок, 22 липня.

За словами глави Кабміну, темами їх зустрічі були встановлення справедливого миру в Україні й продовольча безпека у світі. Під час дискусії також обговорювали повернення додому українських полонених та незаконно депортованих до Росії дітей.

Раніше ці теми у більш широкому колі обговорювали під час саміту миру у Швейцарії, де були представники Ватикану. Український прем’єр подякував Святому Престолу за участь у цьому форумі та підтримку ухвалених там рішень.

За словами Дениса Шмигаля, Україна також високо цінує надання Ватиканом гуманітарної допомоги та його активну участь поверненні додому українських дітей і полонених.

Прем’єр відзначив, що Святий Престол допомагає в лікуванні українських дітей, що постраждали внаслідок розв’язаної Росією війни.

Шмигаль додав, що в Києві очікують на участь і сприяння Ватикану у відновленні медичної інфраструктури в Україні.

Нагадаємо, держсекретар Ватикану кардинал П’єтро Пароліна 19 липня прибув до Львова. Тут він зустрівся з мером міста Андрієм Садовим. Як розповів міський голова Львова, під час зустрічі обговорювали обмін військовополонених між Україною та РФ. А також повернення загиблих українських захисників з тимчасово окупованих територій.

Після цього кардинал відвідав Одесу, де оглянув будівлю собору, в який липні минулого року влучила російська ракета.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *