Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський визнав, що думає про той момент, коли передасть владу. В інтерв’ю ВВС він сказав, коли та за яких умов це станеться.

Глава держави ствердно відповів на питання, чи можливий той час, коли він вже не зможе бути президентом. При цьому додав «адже всі ми люди».

За словами Володимира Зеленського, він здатен передати владу комусь іншому.

«Але не раніше, ніж закінчиться війна», – сказав український лідер.

Він впевнений, що покласти край цій війні можливо не лише військовим, а й дипломатичним шляхом. Мирне врегулювання станеться, якщо всі країни будуть тиснути на Кремль. Спільними зусиллями, на переконання Зеленського, можна добитися, щоб російська влада сіла за стіл переговорів.

Водночас як зазначає видання, українського президента не лякає можлива зміна зовнішньополітичного курсу Америки в разі повернення Дональда Трампа до Білого дому. Зеленський припустив, що лідер республіканців не розуміє, що відбувається в Україні. Тож Києву доведеться з цим працювати. Як відзначив гарант, «це буде важка робота, але ми працьовиті».

Стосовно виборів в Україні Зеленський сказав, що не проти, аби вони відбулись ще цього року. Однак, за його словами, в умовах широкомасштабної війни їх складно організувати. До того ж це суперечить нормам українського законодавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *