Дональд Трамп вкотре похвалився своїми дружніми стосунками з Володимиром Путіним та Сі Цзіньпіном та пошкодував про те, що поки не був при владі, від США відвернулися Пекін та Москва. Про це кандидат в президенти США розповів в інтерв’ю Bloomberg.

За словами лідера республіканців, за часи його президентства не було проблем з Росією або Китаєм – та взагалі ні з ким. Наразі США втрачають економічну міць, в тому числі через те, що інші держави відмовляються від долара.

Американський політик заявив, що Сі Цзіньпін був його хорошим другом до пандемії Covid. При цьому Дональд Трамп ухилився від відповіді на питання, чи буде захищати Тайвань в разі нападу китайської армії на цей острів.

Колишній очільник Білого дому наголосив, що під час його перебування при владі «нам ніколи не загрожувала війна». Росія не захопила жодної території.

Згадуючи Володимира Путіна, політик відзначив, що добре ладнав з російським диктатором.

«Він би (Путін) ніколи не вліз в Україну. Я сказав, ніколи, ніколи не лізь в Україну.», – заявив Трамп.

Відповідаючи на питання про можливість пом’якшення антиросійських санкцій, лідер республіканців відзначив, що від них мало користі. На його переконання, США, запроваджуючи обмежувальні заходи, відштовхують всіх від себе.

«Так що я не люблю санкції. Я знайшов їх дуже корисними з Іраном, але мені навіть не потрібні були санкції з Іраном так вже сильно», – зізнався політик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *