Дональд Трамп постраждав під час стрілянини 13 липня в Батлері, штат Пенсильванія. Фото: bloomberg.

Американцям після невдалого замаху на експрезидента США Дональда Трампа краще проявити єдність та утриматися від передчасних висновків. До цього закликав чинний глава держави Джо Байден. Він також надав низку доручень, здебільшого націлених на підвищення безпеки щодо Республіканської партії та її лідера.

Коментуючи розслідування, Джо Байден сказав, що цим займається ФБР. Наразі відомо, хто стрілок, але невідомі мотиви його вчинку.

Чинний президент закликав американців дочекатися, коли ФБР зробить свою роботу та не поспішати з власними висновками.

Американський лідер також дав низку доручень:

  • Трампу, як експрезиденту та кандидату, нададуть посилену охорону. Для забезпечення його охорони секретна служба має надати всі необхідні ресурси;
  • Всі заходи безпеки на з’їзді Республіканської партії, який починається у понеділок, 15 липня, мають бути переглянуті.
  • Міністерство нацбезпеки повинно провести незалежний огляд події, що сталася під час передвиборчого мітингу Дональда Трампа в Батлері, штат Пенсильванія.

За словами Джо Байдена, постраждалий внаслідок стрілянини експрезидент відновлюється. Разом з цим американський лідер висловив співчуття чоловіку, який загинув під час події.

Нагадаємо, в суботу, 13 липня, під час передвиборчого мітингу Трампа в Батлері нападник почав стріляти з вогнепальної зброї. Він вбив одного з учасників мітингу, ще двох – поранив. Постраждав також експрезидент США, в нього поранене праве вухо.

За інформацією ЗМІ, стрілянину влаштував 20-річний американець Томас Меттью Крукс. Поліція застрелила його на місці події.

У ФБР вважають, що стрілець був одинаком. Замах на Трампа у бюро розслідують як внутрішній теракт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *