Реджеп Тайїп Ердоган, президент ТуреччиниРеджеп Тайїп Ердоган, президент Туреччини / Фото: static.timesofisrael.com

Війна в секторі Газа, яку веде уряд Беньяміна Нетаньягу, порушує цінності НАТО. Тож поки тривають бойові дії, Туреччина виступатиме проти співпраці Альянсу з Ізраїлем. Про це сказав турецький лідер Реджеп Тайїп Ердоган сказав на пресконференції після саміту глав держав і урядів НАТО, повідомляє Укрінформ.

За словами президента, мир в Палестині має бути всеосяжним і стійким. До цього жодна спроба співпраці Ізраїлю та НАТО не буде схвалена Туреччиною.

Політик переконаний, що досягти глобального миру та стабільності у регіоні неможливо без остаточного розв’язання проблеми Палестини.

Турецький лідер відзначив, що уряд Нетаньягу ігнорує рішення Радбезу ООН та ухвалу Міжнародного суду ООН, який зобов’язав Ізраїль припинити бойові дії у Рафаху за певних умов. Згідно з постановою МКС, наступ у місті або будь-які інші дії припиняються, якщо виникли такі умови для палестинців в Газі, які здатні призвести до їх повного або часткового фізичного знищення.

«Своєю експансіоністською та безрозсудною політикою адміністрація Нетаньягу ставить під загрозу безпеку не лише своїх громадян, а й усього регіону», – сказав Реджеп Ердоган.

Він додав, що внаслідок бойових дій в Газі загинули майже 40 тисяч та отримали поранення близько 90 тисяч людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *