Прем’єр Угорщини Віктор Орбан після саміту у Вашингтоні має намір зустрітися з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом в його резиденції у Флориді. Про це пише Bloomberg з посиланням на неназвані джерела, обізнані з ситуацією.

Згідно з повідомленням, зустріч має відбутися у четвер, 11 липня, в маєтку лідера республіканців Мар-а-Лаго..

Як підкреслює видання, угорський урядовець приїде до Дональда Трампа менше ніж за тиждень після зустрічі з Володимиром Путіним. На цьому тлі можуть посилитися занепокоєння, що прем’єр Угорщини є посередником між російським диктатором та 45-м президентом США..

За інформацією джерел, Трамп не просив угорського політика закладати основу для якоїсь мирної угоди між Києвом та Москвою. Як повідомив один зі співрозмовників видання, зустріч у Мар-а-Лаго матиме неформальний характер.

Відзначається, що з початку головування Угорщини в ЄС Віктор Орбан здійснив низку візитів, які він сам називає «миротворчою місією». Прем’єр відвідав Україну, Росію й Китай та зустрівся з очільниками цих держав.

Як пише видання, човникова дипломатія угорського урядовця розлютила ЄС. Лідери Євроблоку вказували, що поїздку до Москви Орбан здійснив у рамках двосторонніх відносин між РФ та Угорщиною, а не як представник ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *