Новий прем’єр Нідерландів Дік Схооф. Фото: faz.net
0 0
Read Time:55 Second

2 липня новий коаліційний уряд склав присягу перед королем Нідерландів Віллемом-Александром. Як пише Укрінформ, новим прем’єром країни став Дік Схооф, який раніше очолював розвідувальне агентство й антитерористичний офіс.

Повідомляється, що новий очільник уряду та 16 міністрів склали присягу у присутності короля у палаці в Гаазі.

Як відзначив Дік Схооф, його завдання – це безпечні та справедливі Нідерланди, де кожному гарантується соціальний захист.

«Я виступаю за контроль над міграцією, підтримання діалогу, прийняття рішень та чітке розуміння їх.», – написав новий прем’єр у соцмережі Х (Twitter).

Міністр додав, що громадяни Нідерландів можуть розраховувати на нього.

Відзначимо, що раніше він очолював розслідування збиття російськими військовими пасажирського літака Малазійських авіаліній у липні 2014 року неподалік Донецька .

На посаду прем’єра Діка Схоофа висунули під час урядових переговорів, які розпочалися у 2023 році.

Нову урядову коаліцію сформували представники правої «Партії свободи» (PVV), яку очолює Герт Вілдерс, «Форуму за свободу і демократію» (VVD) колишнього прем’єра Марка Рютте, «Нового суспільного договору» (NSC) та Фермерсько-громадянського руху.

Вперше за 14 років уряд Нідерландів буде без Марка Рютте. Його було обрано на посаду генсека НАТО, яку він обійме у жовтні цього року.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *