0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Двосторонню угоду про гарантії безпеки президенти США та України мають підписати під час саміту G7 в Італії вже цього тижня. Як пише CNN з посиланням на власні джерела, ця домовленість може бути скасована майбутніми американськими лідерами.

За інформацією видання, пакт, над яким багато місяців працювали представники Києва та Вашингтона є «виконавчою угодою». Це робить домовленість менш формальною, ніж договір, та «не обов’язково обов’язковою для будь-яких майбутніх американських президентів».

Загалом україно-американська безпекова угода розрахована на 10 років. Передбачається, що США навчатимуть українських бійців, надаватимуть військову допомогу Україні. Окрім цього країни розширюватимуть співпрацю у виробництві озброєнь і військової техніки. А також збільшуватимуть обсяги обміну розвіданими.

Два джерела, знайомі зі змістом документа, розповіли журналістам, що в ньому немає конкретних грошових зобов’язань щодо військової допомоги Україні. Як сказав один зі співрозмовників видання, лише вказівки, як вирішуватимуться ці питання. В додатку до угоди мають розтлумачити, як адміністрація Байдена планує працювати з Конгресом над виконанням зобов’язань у сфері безпеки, зокрема, щодо довгострокового фінансування оборонних потреб України.

Повідомляється, що документ не передбачає положення про взаємну оборону, яке б зобов’язувало США до військового захисту України в разі нового нападу. Аналогічні норми, за інформацією CNN, містять безпекові угоди, які Україна уклала з 15 іншими країнами.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *