Гвинтокрил, в якому летів президента Ірану, шукали понад 12 годин. Фото: latimes.com.
0 0
Read Time:53 Second

Президент Європейської ради Шарль Мішель висловився з приводу авіатрощі, внаслідок якої загинула урядова делегація Ірану на чолі з президентом країни Ібрагімом Раїсі.

«ЄС висловлює щирі співчуття у зв’язку із загибеллю президента Раїсі та міністра закордонних справ Абдоллахіана, а також інших членів їхньої делегації та екіпажу в аварії гвинтокрила», – написав Шарль Мішель у соцмережі Х (Twitter).

Європейський посадовець також додав, що подумки він з родинами загиблих.

Нагадаємо, у неділю, 19 травня у високогірній частині Ірану, що на північному заході країни, потрапив в аварію гвинтокрил, на якому летіли президент Ірану Ібрагім Раїсі, глава МЗС країни Хосейн Амір-Абдоллахян, очільник провінції Східний Азербайджан Малік Рахматі та ін. Загалом на борту перебували вісім осіб, включно з екіпажом та главою президентської охорони. За інформацією іранських ЗМІ, всі вони загинули.

Відразу після повідомлення, що гвинтокрил, в якому летів Раїсі, «здійснив жорстку посадку», розпочалася пошукова операція. До неї приєдналися спеціальні служби інших країн, зокрема, Туреччини.

Через погані погодні умови (сніг та туман) та відсутність стабільного зв’язку у гірський місцевості пошукова операція тривала до наступного ранку.

Наразі головною причино авіатрощі називають несприятливі погодні умови.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *