0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

США не зацікавлені в тому, щоб українські військові вражали з американської зброї цілі на російській території. Однак надають Україні можливість самостійно обирати тактику. Про це повідомив Держсекретар США Ентоні Блінкен під час сумісного брифінгу з очільником українського МЗС Дмитро Кулебою у Києві 15 травня.

Держсекретар відзначив, що у Вашингтоні послідовно дотримуються політики, яка не заохочує Київ до таких атак. Однак остаточне рішення залишається за Україною.

«Україна має сама вирішити, як їй вести бойові дії проти Росії», – сказав Ентоні Блінкен.

За словами Держсекретаря, що Сполучені Штати забезпечать, щоб Сили Оборони України мали озброєння, необхідне для успіху на полі бою.

Відзначимо, раніше серед представників американської влади викликало незадоволення те, що Україна власними БПЛА атакує нафтопереробні заводі в Росії. Так, Ентоні Блінкен під час свого візиту в Париж на початку квітня казав, що США не підтримують такі удари та не надавали можливостей для їх нанесення.

Окрім цього партнери забороняли Україні завдавати ударів по території Росії з західної зброї. На переконання фахівців Американського інституту вивчення війни (ISW), одним з наслідків такої заборони став новий російський наступ на Харків. Росіяни мали можливість, не побоюючись ударів з боку ЗСУ, накопичити сили у безпосередній близькості від кордону з Україною. І після цього розпочали наступ на Харківщині.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *