Майк Джонсон. Фото: rbc.uaМайк Джонсон. Фото: rbc.ua
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Наступного тижня в Палаті представників можуть розглянути питання відставки спікера Майка Джонсона. Ініціатором виступить проросійська республіканка Марджорі Тейлор Грін.

Про це розповідає видання The Hill.

Варто додати, що погрози Грін в бік Джонсона лунали ще й минулого місяця, коли вирішувалось питання щодо допомоги України. Втім, як пише видання, вже на наступному тижні республіканка може “активувати” пропозицію щодо відставки спікера, що змусить Палату представників розглянути це питання протягом двох днів.

Грін відзначила, що після обрання Джонсона спікером Палати представників, він став людиною, яку нібито “ніхто не визнає”. Також вона відзначила, що допоки Джонсон обіймає свою посаду, республіканці не матимуть більшості в нижній палаті Конгресу.

Водночас прихильник вищезгаданої пропозиції Томас Мессі вважає, що зрештою голосування провалиться.

Питання відставки Джонсона

Нещодавно спікер ініціював 4 законопроєкти, які передбачали підтримку союзникам Сполучених Штатів Америки (США) окремо. Зокрема завдяки цьому вдалось проголосувати за підтримку Україні у розмірі майже 61 мільярда доларів. Вже 24 квітня документ розглянув Сенат та підписав голова Білого дому.

Загалом питання допомоги України довгий час викликало дискусії, коли воно було включене в один єдиний законопроєкт щодо національної безпеки Штатів. Республіканці та демократи не могли досягти консенсусу щодо кордонів США та Мексики.

Ініціація окремих законопроєктів викликала обурення з боку деяких республіканців, у тому ж числі й Грін. Остання, своєю чергою, намагалась внести абсурдні правки щодо надання допомоги Україні. Як приклад, зменшити допомогу з 61 млрд доларів до 0, або ж, зобов’язати Україну заборонити аборти.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *