Саломе Зурабішвілі, президент ГрузіїСаломе Зурабішвілі, президент Грузії / Фото: netgazeti.ge
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Вчора, 30 квітня, у Грузії знову розпочались протести через скандальний законопроєкт про іноагентів. Пізніше акції переросли у сутички з силовиками, внаслідок чого останні застосовували водомети, гумові кулі й сльозогінний газ. 

Про це розповідає видання “Новини Грузії”. 

У своїй заяві лідер Грузії Саломе Зурабішвілі, коментуючи сутички в країні, закликала спецназ зупинити використання сили. Зокрема усю відповідальність за події вона поклала саме на уряд, який, до речі, нещодавно, в рамках першого читання, підтримав законопроєкт про іноагентів. 

Використання сили проти протестуючих Зурабішвілі назвала необґрунтованим й непропорційним. Також вона додала, що грузинський народ позбавили права на мирні протести. 

МВС відреагувало 

Міністерство внутрішніх справ Грузії заявило, що нібито протестувальники, які перебували поруч з будівлею парламенту, порушили рамки закону, у зв’язку з чим їх мітинг здобув насильницького характеру. 

Зокрема в МВС додали, що правоохоронці закликали мітингувальників виконувати “законні вимоги” поліції, втім, останні виступили проти них “фізично та словесно”. Також міністерство заявило, що розпочне виконання заходів для відновлення громадського порядку.

Законопроєкт про іноагентів 

Як й згадувалось вище, нещодавно парламент Грузії ухвалив законопроєкт про іноагентів, що призвело до повторних протестів в країні. Зокрема відповідним кроком були невдоволені в Європейському союзі й Північноатлантичному Альянсі. Західні офіційні особи попередили Тбілісі, що ухвалення закону про іноагентів стане перешкодою для Грузії на її шляху до євроінтеграції. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *