Єнс Столтенберг. Фото: document.noЄнс Столтенберг. Фото: document.no

Країни-члени Північноатлантичного Альянсу не виконали своїх обіцянок перед Києвом щодо надання озброєння. Але, це найближчим часом зміниться. 

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг під час спільного брифінгу з українським лідером Володимиром Зеленським. 

Під час виступу генсек заявив, що союзники України по Альянсу не виконали того, що обіцяли останні місяці. Зокрема Сполучені Штати Америки (США) витратили пів року на схвалення законопроєкту про підтримку Києва. У тому ж числі партнери не передали Силам оборони обіцяні боєприпаси. 

Водночас Столтенберг зауважив, що впевнений, що найближчим часом це зміниться. За його словами, фінансування з боку Штатів також прискорить надання озброєння. 

Також генсек нагадав про оголошення допомоги Києву головою британського уряду Ріші Сунаком, а також передачу американського зенітного ракетного комплексу Patriot з боку Німеччини. 

Столтенберг відзначив, що також очікує на нові “зобов’язання”, які повинні зробити Україну ще сильнішою на полі бою. Він зауважив, що для перемоги Києва “ще не пізно”, у зв’язку з чим партнери по Альянсу повинні зробити усе те, що вони обіцяли Україні й розпочати нові поставки озброєння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *