Президент України Володимир Зеленський. Фото: ОППрезидент України Володимир Зеленський. Фото: ОП
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Канцлер Німеччини відкладає постачання Україні далекобійних ракет Taurus з огляду на потенційну ядерну загрозу з боку Росії, заявив президент Володимир Зеленський. Він підкреслив, що в умовах ядерної війни ніяка зброя, навіть американські літаки F-16 або ракети ATACMS, не може бути “дійсно корисною”.

Про це президент сказав в інтерв’ю Bild.

Згідно з виданням, пояснення президента Зеленського щодо причин відмови канцлера Німеччини Олафа Шольца у поставці Україні ракет Taurus вважається “вибухонебезпечним”.

Зеленський наголосив, що партнерам відомо, що певна зброя необхідна Україні прямо зараз для забезпечення безпеки. Ця зброя необхідна Україні для її виживання, і президент каже, що просто не може зрозуміти, чому обіцяний арсенал все ще не передали.

Зеленський підкреслив, що обговорення щодо постачання ракет Taurus триває, проте це питання є складним і вимагає ретельного розгляду. З його слів, канцлер стверджує, що Німеччина не володіє ядерною зброєю, і що ця система є найпотужнішою на озброєнні ФРН.

Під час відповіді на запитання про можливий відмов у постачанні ракет Taurus через ядерні загрози з боку Володимира Путіна, Зеленський заявив, що це всеодно не захистить світ від ядерної загрози Росії. Президент висловив думку, що ніяка зброя не буде “дійсно корисною” в умовах ядерної війни, навіть ракети ATACMS або літаки F-16.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *