Африканський лікар. Ілюстративне фото: depositphotosАфриканський лікар. Ілюстративне фото: depositphotos
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

У зв’язку з дефіцитом персоналу, спричиненим війною та мобілізацією, Росія звертається до набору медичних працівників з Африки, чим поглиблює деградацію своєї медичної системи.

Про це інформує  Міністерство оборони Великої Британії.

Згідно з останніми даними, оприлюдненими 3 квітня, глава Держдуми Росії повідомив про дефіцит у кількості лікарів, який становить близько 30 тисяч осіб, особливо відчутний у районних лікарнях, де він досягає майже 50%. Ця цифра вища, ніж ті 26,5 тисячі, що були зафіксовані у листопаді 2023 року.

Інформація від британських розвідників вказує на те, що поточний дефіцит лікарів пояснюється різними факторами, такими як перехід деяких медичних працівників до приватного сектору та відхід інших за кордон. Після масової мобілізації у вересні 2022 року лікарі отримали попередження не покидати країну. Однак до 2% медичних працівників Росії вирішили залишити країну, щоб уникнути призову на службу.

Згідно зі статистикою на січень 2024 року, за останні 15 місяців кількість лікарів в країні зменшилася на 7500 осіб. Причиною цього є високе робоче навантаження та низька оплата праці. Відповідно до аналізу Центру європейської політики, для вирішення цієї проблеми Росія звертається до набору медичних працівників з африканських країн, які мають обмежені підтверджені кваліфікації.

Міноборони Великої Британії стверджує, що основні ресурси та фінансові зобов’язання, спрямовані на підтримку військових операцій Росії в Україні, негативно позначаються на різних цивільних галузях, що обслуговують російське населення. Прогнозується, що кількість медичних працівників у Росії продовжить зменшуватися протягом 2024 року. Залучення медичного персоналу з-за кордону, з обмеженою перевіркою кваліфікації, може створити потенціал для деградації клінічної практики.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *