Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото: FlickrГенсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото: Flickr
0 0
Read Time:49 Second

Генсек НАТО Єнс Столтенберг висловив думку, що запропонований фонд у розмірі 100 млрд доларів для України сприятиме забезпеченню внесків у підтримку країни з боку всіх союзників по блоку.

Про це інформує Bloomberg.

Він пояснив цю ініціативу фонду НАТО на тлі занепокоєння тим, що деякі великі країни-члени Північно-Атлантичного блоку не виконують свої зобов’язання щодо надання допомоги Україні, яка залишається під загрозою широкомасштабної військової агресії з боку Російської Федерації.

Столтенберг каже, що є одна з причин, чому він прагне зміцнення структури НАТО щодо підтримки, і вона полягає у забезпеченні справедливого розподілу навантаження. Генсек НАТО також зауважив, що це сприяє залученню всіх членів союзу, а також Сполучених Штатів.

Останнім часом західні ЗМІ розголосили про замір НАТО створити фонд у розмірі близько 100 мільярдів доларів, що планується на п’ятирічний період. Початок його функціонування мають узгодити лідери країн-членів Альянсу у липні.

Під час зустрічі міністрів закордонних справ держав НАТО у Брюсселі цього тижня, деякі політики висловили занепокоєння стосовно можливості фонду залучити великі фінансові ресурси.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *