Воїни ЗСУ. Ілюстративне фото: ГенштабВоїни ЗСУ. Ілюстративне фото: Генштаб
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Стратеги російського командування можуть спрямувати свої сили на очікувану наприкінці весни або влітку 2024 року наступальну операцію у західній частині Донецької області. Ймовірно, вони обмежаться лише одним оперативним напрямком через нестачу ресурсів.

Про це інформує Інститут дослідження війни (ISW).

Нещодавно стало відомо, що російські війська збирають особовий склад вздовж лінії Харківської та Луганської областей — під Бахмутом, поблизу Авдіївки та на заході Запорізької області. Однак за аналізом експертів з Інституту стратегічних досліджень військові сили Росії, швидше за все, будуть в змозі розпочати координовану, але обмежену у масштабах наступальну операцію лише в одному напрямку одночасно, через обмеженість власних людських ресурсів та певні обмеження в плануванні.

Згідно з останнім звітом ISW, виглядає, що українські війська успішно відбили механізовану атаку російських сил біля Авдіївки, що у Донецькій області, 30 березня. Це перша масштабна механізована атака батальйонного розміру, яка сталася з моменту початку кампанії російських військ із захоплення Авдіївки наприкінці жовтня 2023 року.

Розміри цієї атаки вражають, оскільки російські війська не проводили такого масштабного механізованого наступу з часу локальної операції з захоплення Авдіївки. Тоді, за звітами, українські сили знищили майже 50 танків та понад 100 броньованих машин 19-20 жовтня 2023 року, зафіксували аналітики.

Таким чином у Інституті переконані, що Україна зможе відбити наступ росіян попри обмежені ресурси.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *