Китай та США. Фото: daniel0Z/Zoonar/picture allianceКитай та США. Фото: daniel0Z/Zoonar/picture alliance
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Глава зовнішньополітичного відомства Китаю, Ван Ї, підкреслив, що стабільні та здорові взаємини зі Сполученими Штатами здійсненні тільки на основі взаємної поваги до суверенних інтересів кожної країни. Він також охарактеризував мирне співіснування як фундаментальну умову, яку не можна ігнорувати.

Про це Ван сказав на пресконференції.

За його словами, відносини Китаю зі Сполученими Штатами мають бути побудовані на трьох стовпах: повазі один до одного, мирному існуванні та вигідній для обох сторін співпраці.

Також міністр висловив сподівання, що США будуть дотримуватися неупередженого та логічного підходу до прогресу Китаю та виконувати дані зобов’язання.

На думку Ван Ї, американська стратегія, спрямована на обмеження розвитку Китаю, не є статичною і постійно еволюціонує. При цьому перелік санкцій, що вводяться односторонньо, збільшується, а невиправдані обвинувачення в адресу Китаю досягають безпрецедентних обсягів.

Водночас він підкреслив, що фундаментальним принципом відносин між Китаєм та США є принцип мирного співіснування, адже будь-який конфлікт чи протистояння між цими двома державами може призвести до непередбачених і катастрофічних наслідків.

Китайський міністр заявив, що гармонійне співіснування двох країн вважається «червоною лінією», яку не слід переступати. Наслідки військової конфронтації між державами можуть бути непередбачуваними та катастрофічними.

Він також зазначив, що основні проблеми для США виникають через внутрішні причини, а не через зовнішній вплив Китаю. Якщо Сполучені Штати продовжать зосереджуватися на стримуванні Китаю, це може призвести до негативних наслідків для них самих.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *