Війська РФ в Україні. Фото: Chingis Kondarov | ReutersВійська РФ в Україні. Фото: Chingis Kondarov | Reuters
0 0
Read Time:54 Second

Військові розвідники Литви припускають, що Російська Федерація зможе підтримувати нинішній рівень бойових дій проти України протягом мінімум двох наступних років.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Литовські розвідувальні служби вказують, що такі можливості для Росії створюють стабільно високі доходи від продажу нафти, ефективне обходження міжнародних санкцій, а також значні внутрішні інвестиції у військову сферу.

Додатково, за їхніми спостереженнями, у 2023 році Російська Федерація провела реформи та зміцнила свої військові сили, які зазнали втрат під час бойових дій в Україні. Нині ж активно працює над збільшенням свого військового потенціалу уздовж кордонів з державами-членами НАТО.

Згідно з опублікованим документом, Москва демонструє здатність аналізувати набуті знання та покращувати свої військові можливості, на розповсюдження якого було накладено обмеження.

Доповідь вказує на те, що спеціальні служби Росії та Білорусі активізували процес вербування громадян Литви, які перетинають державний кордон. У 2023 році Литва провела арешти декількох осіб, звинувачуючи їх у співпраці з білоруською розвідкою.

Своєю чергою, з моменту початку масштабного військового вторгнення Росії в Україну, Служба державної безпеки Латвії (VDD) ініціювала дев’ять кримінальних справ. Вони були наслідком звинувачення у злочинах проти людяності, миру та воєнних злочинах.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *