Дмитро Кулеба. Фото: УПДмитро Кулеба. Фото: УП
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України, закликає уряди країн Європи почати чесний діалог зі своїми фермерами про те, що стало причиною їхніх труднощів, а не обвинувачувати виключно Україну в усіх негараздах.

Про це глава української дипломатії заявив в інтерв’ю “Голосу Америки”.

Він також підкреслив, що ситуація із заблокованим українсько-польським кордоном одночасно дуже проста і дуже складна. За його словами, проблема в тому, що не тільки в Польщі звалили всю провину за проблеми фермерів Європи на Україну.

Кулеба наголошує, що про російське зерно, яке потрапляє на європейський ринок, ніхто не говорить. Європейські фермери не протистоять зерну, яке великими партіями потрапляє на ринки Старого світу. Кулеба наголошує, що європейці штучно придумали історію, що Україна винна у всьому. «Така думка поширилася серед цих протестувальників», – зазначив Кулеба.

Він додав, що уряди мають почати з фермерами справедливу бесіду, що проблема значно глибша, і не треба в усьому обвинувачувати тільки Україну.

Кулеба наголосив, що Україна не стане цапами-відбувайлами, які миритимуться з усіма цими необґрунтованими атаками. «І хай потім не скаржаться, що ми показали характер… Ми продовжуватимемо рішуче обороняти свої економічні інтереси», – наголосив міністр.

Він також сказав, що під час візиту в Варшаву вів довгу і відверту бесіду з представниками Польщі.

Кулеба пояснив, що уряди Польщі та України шукають рішення, тому що цей конфлікт нікому некорисний нікому. Проте, за його словами, варто чекати подальших провокацій, створених росіянами та їхніми агентами.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *