Зимові куртки для ЗСУ. Колаж 24 каналуЗимові куртки для ЗСУ. Колаж 24 каналу
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

За результатами перевірки Антикорупційної ради, яка діє при Міноборони України, виявилося, що ЗСУ отримали зимові куртки, які не підходять для холодної пори року. Це пов’язано з тим, що теплозахисні властивості цього одягу не відповідають нормам. Закупівля відбулася, коли міністром оборони був Олексій Резніков.

Таку інформацію надав антикорупціонер Віталій Шабунін.

За його словами після дослідження відповідної історії щодо курток для Збройних сил України розпочалась перевірка. Виявилося, що куртки не відповідали стандартам – зокрема, вони не мали достатнього теплового опору. Характерно, що цей одяг був призначений для 180 тис. українських захисників.

Цікаво, що корупційна маржа в цьому випадку становила $21,6 мільйона. Можна лише уявити ту кількість дронів, яких можна було б придбати з цих коштів. І це було зроблено виключно, аби 40% «навару» забрала компанія племінника депутата від «Слуги народу» Геннадія Касая.

Нагадаємо, влітку 2023 року виник скандал із зимовими куртками для Збройних Сил України. Журналіст Юрій Ніколов опублікував факти, що свідчили про корупцію під час закупівлі цих курток. Після цього антикорупційний комітет, яким керує Анастасія Радіна та голова ТСК із економічних злочинів Ярослав Железняк провели спільне засідання, підтвердивши факти корупції при закупівлі “зимових” курток Міністерства оборони при тодішньому міністрі Резнікову.

Крім того, журналіст Михайло Ткач виявив, що виробник курток, куплених за схемою, має зв’язок із племінником народного депутата Касая, який є членом оборонного комітету.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *