Метте Фредеріксен. Фото: unian.uaМетте Фредеріксен. Фото: unian.ua
0 0
Read Time:49 Second

Прем’єр-міністрка Данії Метте Фредеріксен повідомила про підписання угоди безпекової угоди з Україною. Відповідна заява пролунала під час своєї пресконференції, яку транслював державний телеканал DR.

Чиновниця назвала ситуацію у сфері політики безпеки найгіршою з часів холодної війни. Також прем’єрка Данії закликала інші країни Європи підтримати Україну.

Зміст угоди націлений на підтримку Україні та на стримування агресивних дій Росії. Окрім того, угода передбачає, що Україна зобов’язується проводити реформи, спрямовані на розвиток демократії та боротьбу з корупцією, щоб відкрити шлях до можливого членства в Європейському Союзі та НАТО. Документ розрахований на десятирічну співпрацю у військовій та цивільній сферах.

Прем’єр-міністрка висловила впевненість, що цей прецедент стане прикладом для інших країн. Також вона зазначила, що ці зобов’язання висилають чіткий сигнал міжнародній спільноті про повну підтримку України, яка є критично важливою як на короткострокову, так і на довгострокову перспективу.

Минулого тижня прем’єр-міністрка висловила сподівання, що Данія буде наступною, з ким Україна укладе двосторонню угоду про безпеку. Це відбулося після підписання Україною безпекових угод з Францією та Німеччиною.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *