Прапор ЄС. Фото: wallpapersafari.comПрапор ЄС. Фото: wallpapersafari.com
0 0
Read Time:46 Second

Європейський парламент зіткнувся з серйозною проблемою кібербезпеки. Двоє членів підкомітету з питань безпеки і оборони повідомили, що на їхніх телефонах були встановлені шпигунські програми, які дозволяють віддалено контролювати пристрої та перехоплювати дані.

За даними Politico, ІТ-служба Європарламенту виявила атаку під час регулярної перевірки пристроїв на предмет кібербезпеки. Невідомо, хто стоїть за атакою, коли вона була проведена та з якою метою. 

ІТ-служба попросила всіх членів та співробітників підкомітету з питань безпеки і оборони перевірити свої телефони на наявність шпигунського програмного забезпечення.

Цей інцидент став особливо важливим в контексті геополітичних турбулентностей і зростаючої загрози кібератак перед майбутніми виборами. Попередній аудит кібербезпеки Європейського парламенту показав недоліки у захисті, що ще не відповідали стандартам галузі. Також вони не були належним чином адаптовані до рівня загроз, які ставлять кіберзлочинці.

Інцидент також нагадує про скандал у Польщі, де прем’єр-міністр Дональд Туск повідомив про використання шпигунської програми Pegasus у період влади партії “Право і справедливість”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *