Прапор ЄС. Фото: tida.roПрапор ЄС. Фото: tida.ro
0 0
Read Time:45 Second

Європейські лідери уважно спостерігають за виборчою кампанією в Сполучених Штатах, розробляючи альтернативний план на той випадок, якщо Дональд Трамп знову стане президентом і припинить підтримку України.

За інформацією The Washington Post, посадовці Європейського Союзу вже обговорюють можливість створення загальноконтинентального альянсу. Він повинен діяти незалежно від американських гарантій безпеки. Цей альтернативний план має бути активований в разі, якщо Сполучені Штати вирішать відмовити Україні у підтримці.

Один з представників ЄС наголошує на необхідності готуватися до гіршого сценарію, який включає припинення підтримки України та дозвіл Росії дестабілізувати регіон. Такі розмови, однак, не проходять без суперечок серед союзників. Франція і Німеччина, наприклад, не можуть домовитися, хто понесе витрати на цей новий альянс.

WP звертає увагу, що навіть якщо Байден залишиться президентом, відносини між США та Європою можуть зазнати змін. Це викликає обговорення серед членів НАТО в контексті російської загрози. Крім того, зростає сумнів у тому, що Сполучені Штати продовжать виконувати свою традиційну роль захисту Європи.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *