Прапор Канади та України. Фото: glavkor.comПрапор Канади та України. Фото: glavkor.com

Палата громад Канади прийняла резолюцію, в якій закликала уряд країни посилити свою підтримку Україні. А також зробити все можливе, щоб притягнути РФ до відповідальності за її порушення міжнародного права. Таку інформацію надала пані посол України в Канаді Юлія Ковалів.

Резолюція окреслює кілька основних напрямків дій, які Канада збирається вжити в підтримку України. Перш за все, вона закликає уряд Канади продовжувати надавати допомогу Україні, щоб посилити її обороноздатність. Важливим кроком є підписання двосторонньої угоди про безпекову співпрацю, яка має на меті підтримати Україну та захистити її від агресії з боку РФ.

Палата громад також висловила свою підтримку членству України в Північноатлантичному альянсі, вважаючи це важливим для зміцнення безпеки регіону.

Крім того, Канада заявила про свою непохитну готовність посилити санкції проти Росії, які можуть передбачати вилучення активів російських олігархів та державних активів для відшкодування Україні.

Дуже важливим елементом резолюції є заклик до влади Канади докласти зусиль, щоб повернути українських дітей, які були депортовані до РФ. Зокрема, притягнути до відповідальності тих, хто порушував міжнародне право.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *