Майк Джонсон. Фото: rbc.uaМайк Джонсон. Фото: rbc.ua

Спікер Палати представників США Майк Джонсон хоче особисто поговорити з президентом Джо Байденом, перш ніж продовжити розробку проєкту про нацбезпеку. Про це повідомляє NBC.

Джонсон і його команда вже неодноразово зверталися до Байдена з проханням про зустріч, але не отримували відповіді. Останнє звернення було відправлено тільки тиждень тому, перед тим як Сенат проголосував за законопроєкт про національну безпеку на 95 млрд доларів.

Метою зустрічі може бути не тільки обговорення допомоги союзників, а й загальна стратегія реалізації законодавчого пакета. Однак представник Білого дому заявив про непослідовність спікера і порадив йому закінчити внутрішні переговори і не відкладати питання нацбезпеки.

Нагадаємо, що Байден і Джонсон вже проводили зустріч менш ніж місяць тому. Спікер назвав той діалог “продуктивним”. Тоді сторони обговорювали двопартійну імміграційну угоду, яка мала дати зелене світло допомозі для України.

Законопроєкт про фінансування, який схвалив Сенат, передбачає великі суми для України, Ізраїлю та інших партнерів у регіоні. Зокрема, заплановано 61 млрд доларів для допомоги України у відсічі агресії РФ. Також передбачається виділити 14 млрд доларів для Ізраїлю для допомоги у боротьбі з ХАМАС і 4,83 млрд доларів для союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *