Олаф Шольц. Фото: ukr.netОлаф Шольц. Фото: ukr.net
0 0
Read Time:58 Second

Канцлер ФРН Олаф Шольц закликав держави ЄС зробити більше для допомоги України у конфлікті з РФ. Він заявив про свою позицію після саміту Європейського Союзу, який пройшов 1 лютого у Брюсселі. Про це повідомляє Sky News.

За його словами, саміт був ефективним, але не вирішив всіх проблем, з якими зіткнулася Україна. Шольц сказав, що Німеччина є найбільшим союзником України в Європі у плані військової допомоги, але не може надавати цю підтримку в самостійно. Він закликав інші країни ЄС проявити солідарність з Україною і посилити санкції проти Росії.

На саміті ЄС лідери країн-членів погодилися на надання допомоги Україні у розмірі 50 млрд євро на чотири роки. Допомога буде надаватися за дотримання низки умов, пов’язаних з реформами, боротьбою з корупцією і демократією.

Шольц вважає, що це хороша новина для Євросоюзу й України. Він також сказав, що лідери ЄС щороку проводитимуть дебати щодо програми допомоги, а через два роки вони можуть запропонувати Єврокомісії перегляд всієї багаторічної фінансової рамки.

Це означає, що Європейський союз може збільшити або зменшити обсяги допомоги в залежності від ситуації в Україні і її відносин з Росією. Шольц сподівається, що це спонукатиме Україну до подальших реформ і зміцнить її суверенітет і безпеку.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *