Ілюстративне фото. Фото: unian.uaІлюстративне фото. Фото: unian.ua
0 0
Read Time:44 Second

Під час Форуму безпекового співробітництва Наталія Костенко, яка є заступницею постійного представника України при ОБСЄ, заявила, що російські сили застосовують газові гранати та виготовлені власноруч вибухові пристрої, наповнені речовинами, що викликають подразнення, які вони скидають з дронів. Про це пише “Укрінформ”.

Це не тільки порушує Конвенцію про заборону хімічної зброї, але й загрожує життю та здоров’ю цивільних людей. За інформацією з офіційних джерел, українські сили оборони вже зафіксували 626 випадків використання росіянами боєприпасів, які містять токсичні хімічні речовини. 81 з цих випадків відбулися тільки протягом грудня 2023 року. Частота використання хімічної зброї зростає, і кожного дня реєструється до 10 нових випадків.

Крім того, Костенко зазначила, що російські окупанти проводять артилерійські обстріли, використовуючи хімічно небезпечні речовини, тим самим порушуючи основні принципи міжнародного права та правил ведення війни. Це ще одне грубе порушення, яке поглиблює кризу в регіоні та вкотре доводить, що Російська Федерація не дотримується міжнародних угод.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *