Гроші ЄС для України. Колаж 24 каналуГроші ЄС для України. Колаж 24 каналу
0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

За висновками американських аналітиків, Європа може врегулювати фінансові потреби України, відступивши від підтримки, яку надавали США. В європейських країн вистачає фінансових ресурсів для цього, проте питання залишається щодо їхньої політичної волі в цьому плані.

Про це пише CNN.

При аналізі цієї ситуації з економічного погляду варто звернутися до останніх даних Світового банку. Наприклад, вказується, що обсяг ВВП Росії складає 2,24 трильйона доларів, у той час як у Європейського Союзу він становить 16,75 трильйона доларів.

На папері, це може означати, що у випадку, якщо конфлікт між Росією та Україною перетвориться на економічну війну, Європа має гіпотетичну можливість витримати цей тиск довше, ніж Росія. Іншими словами, Європі, можливо, буде довірено перехідний період, у якому вона може заповнити фінансову пустку, залишену США.

Суть проблеми полягає у складності її вирішення на політичному рівні. Європейський Союз об’єднує 27 суверенних держав, кожна з яких має власну зовнішню політику. Деякі країни є членами НАТО та підтримують американський варіант, віддаючи перевагу закупівлі зброї з США та її направленню до України. Інші країни знаходяться географічно ближче до Росії і турбуються про свою безпеку. Тим часом, є країни, які знаходяться віддаль від конфлікту та вже десятиліття насолоджуються економічними відносинами з РФ.

За словами аналітиків, під час тривання конфлікту європейське мислення зазнало еволюції. На самому початку вторгнення роль Брюсселя розглядалася переважно як надання фінансової допомоги та прийом біженців, у той час як США зосереджувались на аспекті зброї. Тепер ЄС приділяє більше уваги аспектам оборони та безпеки.

Нещодавно Європейський Союз представив стратегічний план створення оборонного промислового комплексу, який у майбутньому міг би конкурувати з американським. Проте цей довгостроковий план залишається досить віддаленим від реальності, і вже викликає незручні запитання серед держав-членів блоку: чи варто витрачати кошти ЄС поза його межами на побудову заводів тощо.

Представники керівництва країн Східної Європи намагаються переконати своїх колег у тому, що безпека України неодмінно збігається з безпекою всієї Європи. Держави, що мають спільний кордон з Росією, майже узгоджуються в думці, що єдиний спосіб запобігти розширенню російської агресії полягає у зміцненні НАТО до такого рівня, коли будь-який напад на нього буде неприпустимим навіть для Володимира Путіна.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *