Прапори України та Канади. Фото: newcomernavigation.caПрапори України та Канади. Фото: newcomernavigation.ca
0 0
Read Time:54 Second

Україна та Канада провели черговий раунд перемовин щодо майбутньої двосторонньої угоди про “гарантії безпеки”. Про це пише “Європейська правда”.

Переговори, які відбулися 26 січня, стали продовженням спільної декларації про підтримку України, ухваленої країнами G7 на полях саміту НАТО у Вільнюсі.

Учасники переговорів акцентували увагу на безпосередньому опрацюванні окремих положень проєкту майбутньої угоди. Заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький представляв українську сторону, долучаючи свій внесок у важливий діалог.

Обговорення охопили різні аспекти угоди, включаючи окремі блоки та модальності переговорного процесу. За словами учасників, обмін думками стосовно планування подальших кроків також відіграв важливу роль у переговорах.

Канадська сторона підтвердила свою готовність продовжувати підтримку України в зусиллях протистояння російській агресії. Оттава висловила визнання українському народу та обіцяла залишатися активним партнером для подолання викликів, які стоять перед країною.

Важливо відзначити, що Канада вже подала проєкт угоди на узгодження українській стороні в середині січня. Переговори, за словами посла Канади в Україні Наталки Цмоць, можуть завершитися вже через кілька тижнів.

Нагадаємо, що Велика Британія вже підписала двосторонню безпекову угоду з Україною, стаючи першою країною, що взяла на себе зобов’язання розвивати декларацію Групи семи про підтримку України.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *