Дональд Туск. ФОТО: EPA - ELTAДональд Туск. ФОТО: EPA - ELTA
0 0
Read Time:59 Second

Польща ознайомиться з латвійським досвідом щодо заборони імпорту сільськогосподарської продукції з Росії та, ймовірно, невдовзі здійснить подібні заходи. Про це під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Латвії Евікою Сілінею повідомив голова польського уряду Дональд Туск.

Він наголосив, що для нього вагомим є приклад латвійської колеги у контексті рішення Риги ввести ембарго на російські продукти, адже це було схвалено парламентом Латвії.

«Це рішення Латвії буде детально проаналізовано нами, і я не відкидаю можливості, що Польща також зробить такий крок”, – сказав Туск.

Прем’єр Польщі підкреслив, що сьогодні планує обговорити цю тему з польськими аграріями.

Він наголосив, що надлишок зерна і продуктів харчування в Польщі та Європі і несправедлива конкуренція створюють проблему для експорту зерна і продовольства з України.

Туск резюмував, що Польща намагатиметься допомогти Україні, проте водночас хоче стабілізувати ситуацію на ринках і захистити власних аграріїв.

Нагадаємо, минулого тижня Дональд Туск не погодився на зустріч з членами українського Кабміну на кордоні, щоб обговорити ситуацію, яка виникла внаслідок акцій фермерського протесту. З подібною ініціативою виступив президент України Володимир Зеленський.

Глава уряду Польщі пояснив, що відхилив запропоновану Зеленським зустріч, бо це мало б лише символічне значення. Туск наголосив, що уряду обох країн зустрінуться у Варшаві 28 березня.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *