Кім Чен Ин та Путін. Фото: скріншот з відеоКім Чен Ин та Путін. Фото: скріншот з відео
0 0
Read Time:57 Second

Росія отримала від Північної Кореї декілька мільйонів артилерійських снарядів. За словами міністра оборони Південної Кореї Шин Вон Сіка, якого цитує Sky News, Північна Корея надіслала до РФ понад шість тисяч контейнерів з боєприпасами.

Він додав, що серед них може бути понад 3 мільйони снарядів калібру 152 міліметри та 500 тисяч снарядів калібру 122 міліметри.

Міністр зазначив, що це могла бути комбінація з двох типів снарядів, і відправили їх декілька мільйонів.

Він також сказав, що багато північнокорейських фабрик, які випускають боєприпаси, працюють лише на третину своєї потужності. Це відбувається через нестачу ресурсів та енергії. Однак, за словами глави Міноборони, фабрики, які роблять снаряди для Росії, працюють без перерви.

Як відомо, Північна Корея є союзницею Росії у війні проти України.

За словами представників Держдепу США, з початку вересня 2023 року до Росії надійшло понад десять тисяч контейнерів від Північної Кореї, які містили зброю або матеріали для виготовлення зброї.

Крім того, у січні цього року стало відомо, що КНДР передала Росії балістичні ракети. Російсько-терористичні війська вже використали їх для обстрілів української території.

16 лютого генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що російська сторона застосувала не менше 24 балістичних ракет північнокорейського виробництва.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *