Володимир Зеленський. Фото: president.gov.uaВолодимир Зеленський. Фото: president.gov.ua
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Український уряд розробив пропозиції, як розв’язати проблему на кордоні з Польщею, і надіслав їх Європейській комісії та польським партнерам. Про це розповів президент Володимир Зеленський.

За його словами відповідні пропозиції були надіслані Єврокомісії, партнерам з Польщі. Він наголосив на тому, що Україна наполягає на тому, щоб ситуація була вирішена, вирішена мирно, раціонально, і щоб відповідні пропозиції почали працювати.

Зеленський також подякував українським фермерам і українській бізнес-спільноті за те, що вони усвідомлюють всі наявні проблеми та за «дуже гідну поведінку на українському кордоні».

Нагадаємо, минулого тижня Зеленський доручив Кабміну бути на кордоні з Польщею, щоб розв’язати питання блокади. Він також запропонував прибути на кордон прем’єру Польщі Дональду Туску, а президенту Анджею Дуді – підтримати діалог між країнами.

Своєю чергою Туск повідомив, що 28 березня у столиці Польщі відбудеться зустріч Кабінетів міністрів України та Польщі, а до того часу дві держави будуть працювати на технічному рівні, щоб розв’язати економічні питання.

З 9 лютого на польській території біля українського кордону тривають протести польських фермерів на шляхах, які ведуть до пунктів пропуску. Польські аграрії, які перекривають дороги для вантажного транспорту, виступають проти, на їхню думку, надлишкового ввезення українських продуктів на польський ринок.

Блокада польсько-українського кордону, з незначними перервами, триває з початку листопада 2023 року. У ній брали участь не тільки фермери, а й перевізники.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *