Заблоковані українські вантажівки. Фото з відкритих джерелЗаблоковані українські вантажівки. Фото з відкритих джерел
0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Польські перевізники, які займалися блокуванням українського кордону з листопада 2023 року і припинили його лише у січні 2024-го, можуть продовжити свій протест 1 березня.

Про це повідомляє Rmf24, наголошуючи, що перевізники невдоволені діями уряду щодо реалізації їхніх вимог.

За даними видання, водії з Підкарпатського та Люблінського воєводств Польщі планують знову перекрити кордонні переходи “Гребенне”, “Дорогуськ”, “Корчова”, а також можливо “Медику”.

Голова асоціації “Транспорт і логістика Польща” Мацей Вронський сказав у своєму коментарі виданню, що водії очікували на законопроєкт, який би посилив контроль над українськими водіями в Польщі, але цього не сталося. Він також додав, що польські водії продовжують протестувати на кордоні (за підтримки фермерів – ред.), але роблять це неофіційно.

Згідно з публікацією, фермери та перевізники надсилають сигнали про те, що “якщо до четверга ситуація в цій справі не зміниться, то обсяг і кількість акцій протесту на кордоні з Україною лише збільшаться”.

Підкреслюється, що за більш ніж 10 тижнів протестів польські перевізники могли зазнати збитків на суму кількох сотень мільйонів євро, оскільки річна вартість ринку перевезень з Польщі в Україну становить приблизно 10 млрд євро.

Нагадаємо, що з 6 листопада 2023 року польські вантажівки стали перекривати шляхи до кордонних переходів між Польщею та Україною. Потім, 16 січня цього року, підписано домовленість між організаторами протесту та міністерством інфраструктури Польщі, за якою блокада припиняється до 1 березня, а польський уряд обіцяє розв’язати їхні труднощі.

Однією з головних вимог є відновлення системи дозволів для українських вантажівок, яка була скасована угодою з ЄС до 30 червня 2024 року.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *