Чеслав Секерський. Фото: ukrinform.uaЧеслав Секерський. Фото: ukrinform.ua

Міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський оголосив, що переговори з Україною стосовно умов експорту агропродукції перебувають на завершальній стадії. Заява була зроблена після зустрічі керівництва міністерства з фермерами, які висловлюють свої обурення у різних регіонах країни. Про це пише Wprost.

Він підкреслив, що сторони обговорюють двосторонню угоду для визначення принципів експорту на польський ринок. Ці принципи включатимуть квоти на окремі товари з метою збереження стабільності ринків. Також Чеслав Секерський зазначив, що домовленості мають бути узгоджені до кінця березня, включаючи обсяги та квоти.

Основною проблемою, яку вирішують на переговорах, є боротьба з можливим надмірним напливом українських товарів, який нібито може підкосити польський ринок. Секерський вказав, що попри незгоду України з обмеженнями, сторони враховують необхідність введення запобіжників. Це допоможе уникнути негативного впливу на ринок.

Польща також пропонує, щоб Європейський Союз фінансував транспортування української продукції туди, де вона потрібна, але не коштом фермерів ЄС, зокрема тих, що мають кордон із Україною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *