Олександр Лукашенко. Фото: dorzeczy.plОлександр Лукашенко. Фото: dorzeczy.pl
0 0
Read Time:48 Second

25 лютого в Білорусі пройшли вибори до парламенту та місцевих рад, які стали першими загальнонаціональними виборами після тривалих політичних репресій, розпочатих у 2020 році. Про це повідомило видання “Українська правда”.

Зазначимо, що це голосування пройшло без міжнародних спостерігачів, яких білоруська влада не запрошувала, у тому числі представників Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Така поведінка викликала “глибокий жаль” у представників ОБСЄ.

З моменту свого приходу до влади Олександр Лукашенко постійно зміцнював свою позицію. Після останніх виборів 2020 року, де він оголосив про свою перемогу в шостий раз, політична ситуація в Білорусі залишається напруженою. США та Європейський Союз вважають вибори як сфальсифіковані, а офіційно оголошені результати голосування призвели до масових протестів у країні.

Лідер опозиції Світлана Тихановська закликала бойкотувати нинішні вибори. Її команда запустила онлайн-марафон “Обираю нову Білорусь!”, який мав на меті обговорити шляхи переходу від диктаторського режиму до демократії. Тим часом Олександр Лукашенко звернувся до силових структур та заявою, що Захід хоче втягнути Білорусь у війну будь-якими засобами.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *