ЗРК «Оса-АКМ» військових Еквадору. Фото: Poder Militar EcuatorianoЗРК «Оса-АКМ» військових Еквадору. Фото: Poder Militar Ecuatoriano
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Даніель Нобоа, глава Еквадору, заявив, що не передаватиме Сполученим Штатам військової техніки, яка могла б потрапити до України.

Про це Нобоа розповів в інтерв’ю CNN en Español.

Він заявив, що був здивований, коли дізнався про наміри США відправити еквадорську зброю Україні. За словами Нобоа, Еквадор не хоче бути до цього причетним.

Раніше еквадорські чиновники називали стару радянську військову техніку «металобрухтом» і хотіли віддати її Сполученим Штатам. Але після того, як Росія почала тиснути на владу, в Еквадорі відмовилися від своїх попередніх слів щодо «брухту». Окрім того, місцева влада заявила, що Москва запропонувала варіант залишити військову техніку в Еквадорі.

Глава Еквадору наголосив, що Росія – це третій за обсягами торговий партнер для його держави. Він також зазначив, що південноамериканська країна не хоче порушувати міждержавні угоди.

Президент Еквадору підкреслив, що в цьому випадку росіяни мали б рацію, оскільки його країна стала б учасником схеми з передачі зброї. Після того еквадорська влада вирішила цього не робити.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Еквадор планував віддати США застаріле радянське озброєння, яке потім могло бути відправлене в Україну. Мова йшла про ЗРК “Оса-АКМ”.

Сполучені Штати підтримували ідею передачі військового озброєння Україні від Еквадору. Але Росія зробила гучний скандал і розпочала торговий конфлікт з Еквадором. ЗМІ назвали його “банановою війною”.

Після цього Еквадор відхилив ідею постачання військової техніки, яку міг надати Україні.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *