Марк Рютте. Фото: nv.uaМарк Рютте. Фото: nv.ua
0 0
Read Time:49 Second

Президент Сполучених Штатів Джо Байден висловив підтримку кандидатури Марка Рютте на посаду генерального секретаря Північноатлантичного альянсу. За інформацією від Politico, це може мати вирішальне значення для залучення більшої кількості союзників до підтримки кандидатури нідерландського лідера.

Згідно з джерелами, дві третини країн-членів НАТО вже виразили свою підтримку Рютте на посаду генсека НАТО.

Термін повноважень нинішнього генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга завершиться вже у жовтні цього року. Він обіймає цю посаду з 2014 року.

Під час Мюнхенської конференції, яка відбулася на минулих вихідних, Рютте підтвердив свій інтерес до можливості обійняти посаду генерального секретаря Північноатлантичного альянсу. Проте перед ним стоїть складний шлях, оскільки згідно з правилами НАТО, рішення про призначення генсека має бути прийняте одноголосно всіма 31 країною-членом альянсу.

Дві країни, які можуть створити проблеми для його призначення, це Туреччина та Угорщина, які часто вступають у конфлікт з іншими членами Альянсу. За даними Politico, Туреччина попросила від Рютте окремих гарантій щодо її безпекових інтересів. Угорщина, у свою чергу, має давні непорозуміння з Рютте.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *